Valokuituilta

12.02.2019 Koko päivän varaus

Valokuituilta Vihannin Ukonkantissa ti 12.2. klo 18. Mennään kuulemaan ja keskustelemaan miten meille saadaan valokuitu. Tilaisuuden järjestää valokuituverkon rakentava Raahen Kuitu.

 

Raahen Kuidun valokuituhanke käynnistyy: tervetuloa Raahen ja Vihannin infotilaisuuksiin!

Raahen Energian perustama tytäryhtiö Raahen Kuitu Oy on käynnistämässä valokuituhankkeen Raahessa. Valokuituhanke käynnistetään infotilaisuuksilla:
ensimmäinen järjestetään Raahen Fregatti-salissa to 7.2.2019 klo 18 alkaen. Toinen infotilaisuus järjestetään Vihannin Ukonkantissa ti 12.2. klo 18. Tilaisuuksissa kerrotaan hankkeen kattamista alueista ja aikatauluista sekä valokuidun hyödyistä.

Raahen Kuidun toimintaa esittelee Raahen Kuidun toimitusjohtaja Lasse Lahti. Lisäksi tilaisuuksissa puhuu kaupunginvaltuutettu Liisa Lumijärvi siitä, miksi valokuituhanke on Raahen kaupungin ja kylien elinvoiman takia tärkeä. Puheenvuoron käyttää myös Netplaza Oy, joka on valokuituhankkeessa Raahen Kuidun keskeinen yhteistyökumppani.

Tiedotustilaisuuksissa kerrotaan, miten liittymän saa hankittua: sopimuksia voi tehdä myös paikan päällä. Liittymismaksu on 600 € ja liittymähinnat 100/100 Mbps 39,90 €/kk ja 1000/1000 Mbps 49,90 €/kk. Infotilaisuudessa kerrotaan myös alkutalven kylätilaisuuksien päivämääristä.

Hankkeelle haetaan valtion tukea ja rakentaminen käynnistetään tukikelpoisista alueista. Tämän vuoden markkinoinnin painopisteenä tulee ensisijaisesti olemaan Arkkukari, Mattilanperä, Saloinen sekä Vihanti – Kopsa -väli. Myynti- ja markkinointityö käynnistyy helmikuussa 2019. Kuntalaisten ja kylien valokuituaktiivisuus on hankkeen etenemisen kannalta avainroolissa: liittymishalukkuus alueittain määrittää, että rakentamaan päästään alkukesästä ja valokuituyhteyksiä voidaan tarjota asiakkaille jo loppuvuodesta 2019. Verkon rakentaminen käynnistyy, jos liittymisaste noin 60 % alueittain saavutetaan.

Raahen Kuidun FB-sivut on jo avattu ja ne löytää Facebookista tunnisteella Raahen Kuitu. Sivuja kannattaa seurata ajantasaisimman tiedon löytämiseksi hankkeen etenemisestä.
Infotilaisuuksissa on kahvitarjoilu. Lämpimästi tervetuloa!

Lisätietoja:
Raahen Kuitu Oy, toimitusjohtaja Lasse Lahti, 044 439 3900
Netplaza Oy, liiketoiminnan kehitysjohtaja, Hanne Nivala, puh. 044 445 7610